Guidade cykelturer och cykelskola

CykelskolaCykel JonasKullman

Grund
Vi går igenom cykling på en enkel nivå. Olika cykeltyper med fördelar och nackdelar, samt förhållningsregler för cykling på fjället. En första introduktion till cykling i terräng och fjäll.
1h 400 kr/person. 1-6 personer

Medel
Du som redan känner dig hemma med cykling i varierande terräng. Teknik- och mektips samt utmanande spångcykling.
1h 400 kr/person. 1-6 personer

Privatlektion
Skräddarsydd efter dig/er som bokar, vi anpassar nivå till era önskemål. Förslag: Mekning, teknik, balans, fart och kondition.
1h 800 kr. 1-6 personer

Guidade turer
Halvdag inkl cykel 790 kr/pers, minst 3 pers
Heldag inkl cykel 1190 kr/pers, minst 3 pers
Halvdag exkl cykel 1 200 kr/grupp
Heldag, exkl cykel 2 400 kr/grupp

Blanktjärnsrundan – En omväxlande tur i Vålådalens naturreservat med rolig och utmanande cykling. Vi möter myrar, stor granskog och luftig fjällbjörk, liksom branta rullstensåsar. Väl ute vid Blanktjärnarna väntar klart turkost vatten och fina vyer. Vägen tillbaka är en slingrig, bitvis stenig stig med några roliga utförslöpor.
Längd: ca 12 km
Passar: Personer med cykelvana
Tidsåtgång: 1,5-3 tim
Guide: Halvdag

Issjödalen och Pyramiderna – En tur som slingrar sig genom björkskog fram till Issjödalen, en av fjällvärldens mest intressanta platser ur geologisk synpunkt. Här syns tydliga spår av istidens framfart. Vägen hit innebär långa spångade partier över stora myrar med fin utsikt, och utmanande partier med mycket sten och teknisk cykling. Efter 7 km passerar vi Grönvallens sameviste där kåtor och byggnader finns kvar. Väl framme i Issjödalen och uppe på platån bjuds fin stigcykling. Pyramidernas toppar är perfekt formade av inlandsisen och ger associationer till Egypten. OBS: Själva Pyramiderna är förbjudna att beträda på grund av markslitaget.
Längd: ca 21 km från Vallbo, ca 34 km från Vålådalen
Passar: Personer med god cykelvana i terräng
Tid: 4-6 tim
Guide: Heldag

Bäverkroken – Bäverkroken är fin cykling på singeltrack i skogen, blandat med fin grusväg att flyga fram på. Vi passerar fina skogsmiljöer och den gamla boplatsen som gett namn åt turen, liksom Post-Olles torg.
Längd: ca 11 km med start i Vallbo. Ca 25 km med start i Vålådalen
Passar: Personer med cykelvana
Tid: 2-3 tim
Guide: Halvdag

Fikaturen – Vi cyklar på en slingrig och lätt kuperad stig. Väl framme vid fikastället kan man grilla, fika och bada. Sedan fortsätter turen längs ett av Vålådalens skidspår tillbaka till stationen där vi började.
Längd: ca 8 km
Passar: Nybörjare på XC-cykling
Tid: 1-2 tim
Guide: Halvdag exkl fika (55 kr/pers)

Guider
Din guide är en av våra duktiga medarbetare, utbildad cykel- och fjällguider.

VL_Niva_2_Grund_2rad_svart