Träningsmeckat Vålådalen

Den underbara miljön gör både vinter- och sommartid Vålådalen till en inspirerande plats att träna hårt på. Längdspår i världsklass lockar både elitåkare och motionärer. Lederna i fjällen inbjuder till långa löppass och i Gunders mosse kan du springa intervaller som ger styrka.

Vålådalen har en lång historia som centrum för idrott och friskvård. Fjällterrängen ger möjligheter till en mängd olika aktiviteter och varierande träning. Elitidrottare i sporter som gymnastik, skidåkning, skridsko, boxning, friidrott, femkamp, kanot, m.m har tränat och laddat i Vålådalen. På 1940-talet låg storheter som Gunder Hägg i träning här, på senare tid har Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd haft Vålådalen som bas. OS-guldmedaljören Markus Oskarssons tränade i sin kanot på Nulltjärns spegelblanka yta, och i sporthallen drillas boxningslandslaget till nya framgångar precis som Ingemar Johansson och Floyd Patterson på 1950- och 60-talen.

 

Idag kommer allt fler idrottare och motionärer, både i grupp och själva, för att vässa formen. Vi erbjuder fina möjligheter för träningsläger och arrangerar också egna. Vi har specialpriser för idrottsgrupper, så kallad sportpension. Kontakta oss på tel 0647-353 00 eller info@valadalen för offert.

img_4793Det amerikanska längdlandslaget VM-laddade här inför Lahti 2017. Så här säger medaljörerna i sprint 2017, Jessie Diggins och Kikkan Randall:
“Det här är mitt tredje träningsläger i Vålådalen och jag bara älskar det enkla träningslivet här. Skidspåren startar direkt utanför dörren, de är nypreparerade varje morgon, upplysta spår på kvällen, och det finns så många kilometer spår i olika typer av terräng. Det är så härligt att åka på riktiga längdspår efter en hel vinter på små världscupslingor!

Vi gillar att det finns ett gym för inomhusträning, och maten är både god och näringsrik (våfflorna inspirerar till att lägga in extra träningskilometer)! Personalen är så vänlig och hjälpsam, jag känner mig som hemma. Plus att jag verkligen älskar att vara i Sverige!”
– Kikkan Randall

”Jag ville ha ett lugnt ställe att träna på, med både kvalitetsträning på snö och kvalitetstid med min familj som kom och hälsade på. Vålådalen är fantastiskt för skidåkning med suveräna spår och god mat, det har varit ett mycket bra uppladdningsläger inför VM. Tack till personalen på fjällstationen för att ni är så vänliga och välkomnande – och ger oss så fina skidspår!
– Jessie Diggins

IMG_8252