STF    Ski Team Sweden X-country    Vasalopps partner  AFL

Träningsmeckat Vålådalen

Den underbara miljön gör både vinter- och sommartid Vålådalen till en inspirerande plats att träna hårt på. Längdspår i världsklass lockar både elitåkare och motionärer. Lederna i fjällen inbjuder till långa löppass och i Gunders mosse kan du springa intervaller som ger styrka.

Vålådalen har en lång historia som centrum för idrott och friskvård. Fjällterrängen ger möjligheter till en mängd olika aktiviteter och varierande träning. Elitidrottare i sporter som gymnastik, skidåkning, skridsko, boxning, friidrott, femkamp, kanot, m.m har tränat och laddat i Vålådalen. På 1940-talet låg storheter som Gunder Hägg i träning här, på senare tid har skidåkarna Jerry Ahrlin, Oskar Svärd och Jenny Hansson haft Vålådalen som bas. OS-guldmedaljören Markus Oskarssons tränade i sin kanot på Nulltjärns spegelblanka yta, och i sporthallen drillas boxningslandslaget till nya framgångar precis som Ingemar Johansson och Floyd Patterson på 1950- och 60-talen.

Idag kommer allt fler idrottare och motionärer, både i grupp och själva, för att vässa formen. Vi erbjuder fina möjligheter för träningsläger och arrangerar också egna. Vi har specialpriser för idrottsgrupper, så kallad sportpension. Kontakta oss på tel 0647-353 00 eller info@valadalen för offert.