Trail Running

Trailrunning2015 s1Gunders mosse, Ottfjället, Nulltjärn, Blanktjärnsrundan… Mytomspunna namn för den som tycker om löpning. Vålådalen är det perfekta stället för trail running i fantastisk fjällmiljö. Det finns många kilometer löpspår och fjälleder att välja mellan. Vår trailkarta samlar några av favoriterna.

Mer info om längre fjälleder finns under Vandring

Ända sedan Gunder Häggs dagar på 1940-talet har duktiga löpare tränat i Vålådalen. Förutom trail running finns möjligheter till banintervaller och löpteknik på idrottsplatsen, styrkeintervaller på myren och backintervaller längs Intervallspåret.

Vålådalens Löparskola lär dig löpteknik för fjällen – både uppför och utför, liksom fjällvett och säkerhet.

Träningsläger och -helger arrangeras under hela säsongen. Vi har även prisvärda erbjudanden om du vill arrangera din egen träningshelg.

KIA Fjällmaraton startar i Vålådalen, den 29 juli-5 augusti blir det en hel löparvecka med roliga aktiviteter, bland annat löparläger med Lena Gavelin.

För dig som vill ha ytterligare en utmaning finns orienteringskartor runt om Vålådalen, sommartid finns Naturpasset med utsatta kontroller.  Tävlingen Vålådalens 3-dagars avgörs den 7-9 juli. Läs mer om Orientering