XC och Downhill camp i Årefjällen

26-29 september 2017 (i anslutning till Åre Höstmarknad)

Cykel JonasKullman

Två dagar med legendarisk fjällcykling med utgångspunkt från Vålådalens Fjällstation, där vi bor och äter, och en fartfylld dag med downhillcykling i Åre Bike Park på Åreskutan. Vi cyklar med guide och på kvällarna varvar vi cykelmek med cykelteknik och goda middagar tillsammans. Självklart blir det också skönt häng i bastu och badtunnor.

Från Vålådalen är det enkelt att göra fina dagsturer. Med erfarna och cykelälskande guider cyklar du till exempel Bäverkroken, Blanktjärnsrundan, Issjödalen och Pyramiderna. Det blir roliga och lärorika dagar som passar dig med vana av terrängcykling.

Vi avslutar med en dag på downhillcykel i Åre Bike Park på Åreskutan. Här väntar 30 leder med olika svårighetsgrad i en av världens bästa cykelparker. Breda leenden är garanterade!

Fredag 29 september inleds Åres berömda Höstmarknad, passa på att smaka lokalt mathantverk och njut av den mysiga stämningen.

Program

Tisdag 26 sept
17.30 Samling Vålådalens Fjällstation för en kortare introduktion.
18.30 3-rätters middag på lokala råvaror. Efter maten är det fritt att disponera tiden som du önskar, till exempel i den fina bastukåtan med badtunnor.

Onsdag 27 sept
9.00 Samling för en genomgång av området (djur och natur) och utrustning. Vi börjar med cykelteknik innan vi ger oss ut. Väder och vind får bestämma vad vi gör av dagen, men räkna med rolig och teknisk cykling! Väl tillbaka på station väntar badtunna och bastu.
18.30 Middag
Efter middagen har vi en clinic kring hur man sköter och mekar med cykeln.

Torsdag 28 sept
9.00 Idag hägrar en heldag på fjället. Det blir en tur som bjuder på svårslagen natur och cykling! Är det en varm dag kan ett dopp i en tjärn vara ett skönt sätt att svalka av sig. Tillbaka på station är det fri tid fram till middagen.
18.30 Middag

Fredag 29 sept
Frukost och utcheckning
8.30 Transport till Åre, där vi kör en introkurs i Downhillcykling på Åreskutan. (Liftkort ingår ej)
Lägret avslutas med gemensam lunch i Åre (ingår ej). Efter lunch är det fritt fram att köra på tills liftarna stänger!

XC-lederna som vi cyklar är av svårighetsgrad röd. För att ha gott utbyte av lägret bör du ha viss vana av att cykla i terräng, men du behöver absolut inte vara proffs.

Pris: 4 550 kr, STF-medlem 4 250 kr
Inklusive guide på alla turer och clinic med cykelmekaniker. Hotellboende med del i dubbelrum, helpension (frukost-, lunch- och middagsbuffé), fri tillgång till relaxavdelning med bastu och badtunnor, rullskidbana, idrottshall, gym. Enkelrum: 4 850 kr.

OBS: Minst 4, max 15 personer, för att garantera hög kvalitet på lägret.

Mer information och bokning via Vålådalens Fjällstation, tel 0647-353 00 eller info(a)valadalen.se
Transfer till och från Undersåkers station går att boka till via receptionen.
Cykel går att hyra, kontakta Vålådalens Fjällstation för pris.

Vante boka