Fiske

Runt Vålådalen finns fina fiskevatten. Få aktiviteter är så rogivande, men samtidigt så spännande, som att en sen sommarkväll flugfiska i Vålån.

Fiskelycka

Det kan hända att du får upp granna öringar på ett kilo eller kanske kommer en bäver glidande i det klara vattnet.

Barnen kan prova fiskelyckan i lättillgängliga Mellandalstjärn och Hästskotjärn. Vill du ha vida vyer så är Midaftonssjöarna på Ottfjället ett alternativ. Missa inte heller klassiska Storån, känd för sitt fina bestånd av grov harr och öring. Men håll hårt i grejerna. Här kan det smälla på ordentligt!

Om du vill vandra på näst intill osynliga stigar och vara borta från civilisationen ett par dagar kan du gå söderut från Vålådalen, där tjärnarna ligger som ett pärlband i skogen – Stubbtjärn, Finnångeltjärnarna och slutligen, vid foten av fjällen, Lunndörrstjärnarna. Vill du prova fiskelyckan i strömmande vatten kan du följa Lunndörrsån tillbaka.

Praktiskt

Fiskekort köps på www.natureit.se. Du som fiskar –  Ta med dig skräp och sopor hem. –  Gör inte upp eld utan betryggande säkerhetsåtgärder. Kolla upp vilka regler som gäller i Naturreservatet. – Ha alltid giltigt fiskkort. 

God fiskelycka!

Paddla kajak eller bada?

Vattenaktiviteter

Vålån med sina spännande vattendrag är populär för både forskajak och forsränning. Ottsjön är kajak-paradiset och Nulltjärn är familjens favorit för bad och en tur med kanadensare som ni kan hyra på anläggningen.