Trailrunning

Vålådalen är det perfekta stället för trail running i fantastisk fjällmiljö. Det finns många kilometer löpspår och fjälleder att välja mellan. Vår trailkarta samlar några av favoriterna.

Vålådalen från löpspåret

Gunders mosse, Ottfjället, Nulltjärn, Blanktjärnsrundan, Pyramiderna… Mytomspunna namn för den som tycker om löpning. Vålådalen är det perfekta stället för trail running i fantastisk fjällmiljö. Det finns många kilometer löpspår och fjälleder att välja mellan. Vår trailkarta samlar några av favoriterna. 

Ända sedan Gunder Häggs dagar på 1940-talet har duktiga löpare tränat i Vålådalen. Förutom trail running finns möjligheter till banintervaller och löpteknik på idrottsplatsen, styrkeintervaller på myren och backintervaller längs Intervallspåret.

Träningsläger och helger arrangeras under hela säsongen. Vi har även prisvärda erbjudanden om du vill arrangera din egen träningshelg.

Ladda ner vår Trailrunning broschyr över lederna:

Praktiskt

Vålådalen Fjällstation erbjuder fantastiska träningsmöjligheter och upplevelser för dig som löpare. Vi kan traillöpning och har plockat ut en del guldkorn åt dig.

På anläggningen finns idrottsplats, rullskidbana, gym och sporthall. För grupper erbjuder vi guidade turer, prata med vår sportavdelning. Efter din tur är det skönt med en dusch och en enklare måltid, prata med vår personal i vårt Trail Center Café där du även kan hyra eller köpa viss förnödenhet och utrustning. Här följer några av de populäraste lederna.

Nulltjärnsrundan

Längd: 8 km

En fin och enkel tur som går i björkskog.

Bäverkroken

Längd: 15 km

Skogslöpning med historiska inslag.

Blanktjärnsrundan

Längd: 12,5 km

Målet för turen är de magiska smaragdgröna tjärnarna.

Ottfjällstoppen

Längd: 10 km

660 höjdmeter som ger dig betalt i form av magnifik utsikt över fjällen i Vålådalens naturreservat.

Issjödalen – Pyramiderna

Längd: 32 km

Långtur till Pyramiderna, stigen slingrar sig genom björkskog fram till Issjödalen där kalfjället tar vid. Obs! Det är inte tillåtet att beträda själva Pyramiderna.

Mer träning?

Gym och sporthall

Vi har en sporthall med handbollsplan av internationella mått. Här finns även planer för basket, vollyboll,
tennis, badminton, innebandy och en klättervägg.