Enkla tältturer

I Vålådalen är det lätt att hitta fina tältplatser för den kortare fjällturen. Med mindre barn räcker det att gå några kilometer innan man slår läger för natten.

Tälta i Vålådalen

I Vålådalen är det lätt att hitta fina tältplatser för den kortare fjällturen. Med mindre barn räcker det att gå några kilometer innan man slår läger för natten.

Ofta är det bättre att gå kortare innan man slår läger och sedan göra utflykter och upptäcktsvandringar med mindre packning. På kvällen är lägerelden, kåsan med varm dryck och sovsäcksmyset oslagbart. Gör du upp eld är det viktigt att ni hittar en plats där detta är okej.

Vi hjälper er gärna med tips inför turen. Ett bra tips är att ha bra utrustning men du behöver inte äga den själv. Viss utrustning kan hyras på fjällstationen. I övrigt samarbetar vi med Outdoor Buddies som kan tillhandahålla det mesta inför turen.

Efter en eller två nätter i tältet är det alltid härligt att komma tillbaka till fjällstationen. Här finns dusch, bastu och våffelbuffé som alltid är som härligast efter en fjälltur. Trailcentret serverar även en utsökt espresso som kan passa de vuxna i sällskapet.

Några tips på de första tältplatserna är:

Nulltjärn

Här har många barn gjort sin första tälttur. Till fots är det 3 km från fjällstationen. Med bil kan du ta dig hela vägen fram. Här finns vindskydd och utedass om du väljer att stanna direkt vid stranden. Vill du ha lite mer avskildhet kan man följa strandkanten åt båda hållen till man hittar sin oas.

Ottfjället

Halvvägs upp på Ottfjället finns ett vindskydd bredvid ett litet vattenfall. Hit kommer du genom att följa vandringsleden upp mot Ottfjällets topp. Platsen är över trädgränsen och Vålådalens panorama är påtagligt, samtidigt är platsen utsatt för vind om det blåser mycket.

Njut av naturen

Lugn miljö och sagolik natur

Här är du omringad av orörda fjäll, djupa skogar och porlande vattendrag.