Träna i Vålådalen

Vi erbjuder många former av träningsmöjligheter.

Ut libero aliquam elit ac sed mauris sagittis ullamcorper pretium mauris libero nullam maecenas aliquet eu viverra sed.

Inspirationsfilm
– Träna i Vålådalen

Gör som Svenska Skidlandslaget och många andra träningsgrupper, välj Vålådalens Fjällstation för nästa träningsläger.

I vår storslagna fjällnatur finner du alltid utmanande träningsområden för de flesta aktiviteterna sommar som vinter. Fantastiska leder för löpning, cykling och skidspår i världsklass. Vi har också en utomhus Pumptrack och Skillarea som Robin Wallner har designat.  

Gym och sporthall

Vi har en sporthall med handbollsplan av internationella mått. Här finns även planer för basket, vollyboll, tennis, badminton, inne-bandy och en klättervägg.

Rullskidor med skidskyttestadion

Rullskidbanan som är öppen för allmänheten är 5 kilometer med olika slingor, vilket ger stora möjligheter till variation. Ca 3 km är elbelyst.

Trailrunning

Vålådalen är det perfekta stället för trail running i fantastisk fjällmiljö. Det finns många kilometer löpspår och fjälleder att välja mellan. Vår trailkarta samlar några av favoriterna.

Cykling

Cyklingen runt Vålådalens fjällstation sker på leder i närområdet kring Vålådalens Fjällstation som delas med vandrare och löpare.

Missa inte

Ut libero aliquam elit ac sed mauris sagittis ullamcorper pretium mauris libero nullam maecenas aliquet eu viverra sed.

Veckoboende

Stuga med självhusshåll

Bo en vecka i stuga. Vi har två, fyra och tio-bäddstugor. Erbjudandet gäller självhushåll, men du är såklart välkommen att äta i vår restaurang.