Vålådalens klassiska
läger 2025

31 januari – 2 februari och 14 februari – 16 februari

Non ultricies tempus nulla ipsum dictum sed porttitor quam sociis tincidunt.

Längdläger i klassisk teknik

Vill du utveckla dina kunskaper i längdskidåkning? Oavsett om du anser att du är nybörjare eller vill slipa på din teknik till nästa Vasalopp är det här lägret för dig.

I vinter erbjuder vi två läger i klassisk teknik, 31 januari-2 februari och 14-16 februari, med start fredag lunch och avslutning söndag lunch. Under ledning av Vålådalens omtyckta skidinstruktör Erica Johansson får du träna på diagonal- och stakåkning, du får tips på teknikövningar och du får även lära dig grunderna i skidvård och vallning.

Totalt innehåller lägret fyra skidåkningspass, tre genomförs i grupp medans det fjärde är enskilt eller i par då det blir extra fokus på personliga tekniktips. Önskar du det så tar Erica med filmkameran så att det finns möjlighet att studera tekniken i efterhand. Utöver detta ägnar vi även tid åt ett pass med rörlighet.

Behöver du hyra utrustning så kan du göra det hos vår sportavdelning, förboka genom att maila till sporten@valadalen.se. Du har 40% rabatt på hyran som deltagare i lägret. Reser du långt till kursen rekommenderar vi att ni tar tåget till Undersåker.

För information om transfer till och från Vålådalen kontakta receptionen på fjällstationen. Detaljerat program skickas ut ca två veckor före kursstart.

I paketet ingår:

  • Del i 2-bäddsrum inkl sänglinne och slutstäd

  • Helpension fredag lunch till och med söndag lunch (frukost, lunch,
    tre-rättersmiddag)

  • Fyra skidpass med instruktör, vallainstruktion, teknikutvärdering, spårkort

  • Bastu/badtunna, gym och sporthall

Pris

Pris: 4 495 kr per person i dubbelrum (enkelrumstillägg 300 kr/dygn). För bokning kontakta receptionen 0647-353 00 eller via mail info@valadalen.se. Minimum 4 deltagare, max 8 deltagare.

Anmälan senast 14 dagar före kursstart.

“Bra pedagogik och övningar som bryts ner i moment och som man faktiskt fattar hur man ska genomföra. Ett stort plus för individuell feedback. Jag har lärt mig massor och haft kul!”

“Det här var toppen! Kommer starkt rekommendera denna kurs till familj och vänner. Tack för en jättefin helg”

Sugen på mer läger?

Vålådalens Skateläger 2025

Är du nyfiken på skateåkning? Du kanske redan har provat men har svårt att hitta det rätta flytet? Oavsett om du anser att du är nybörjare eller vill förbättra din teknik är det här lägret för dig.