Barnens Vålådalen

I Vålådalen finns massa spännande aktiviteter för barn, både inomhus och utomhus.

Enkla tältturer

I Vålådalen är det lätt att hitta fina tältplatser för den kortare fjällturen. Med mindre barn räcker det att gå några kilometer innan man slår läger för natten.

Vandra med barn

Äventyret finns direkt utanför dörren. I Vålådalen är det inte långt till spektakulära nipbranter, slingrande fjällåar, vattenfall, knotiga fjälltallar och hemliga raviner.

Naturum

Naturum i Vålådalen är ett informationscentrum om Vålådalens naturreservat. Här finns fina utställningar om djur, natur och människor som lever här.

Skidlek

Skidåkning kan göras på många olika sätt och syftet är alltid att ha det roligt. I Vålådalen har vi ett fantastiskt längdcenter för alla från nybörjare till elit.

Vattenlek

I Vålådalen finns många vattendrag som passar för bad och lek.

Den naturliga leken

Vi tror på det enkla och det spontana. Att bara vara i naturen är ofta nog spännande för de mindre barnen. Vid den porlande bäcken eller längs med ravinen sätter fantasin igång.

Spring i benen

I Vålådalen finns många valmöjligheter för de som har spring i benen. Lätt packning och lätta skor kan ge mycket rörelseglädje.

Sporthallen

I Vålådalen har vi en fullstor sporthall med bland annat handbollsplan, basketkorgar, nät för badminton, volleyboll och tennis. Här finns även en studsmatta och en klättervägg för bouldering. I anslutning till sporthallen finns vårt gym.

Skymningsgänget

Fjällstationens kvällar är mysiga, lekfulla och ibland spännande. Skymningsgänget är barnens egna klubb under loven.

Kanot och kajak

På Vålådalens fjällstation kan du hyra kanoter för att paddla i Nulltjärn. Tjärnen är lagom stor för en första tur och sandstranden gör det lätt att ta sig i och ur.